Banda de Música
Per a nosaltres, els valencians, és inconcebible una festa sense música i al nostre poble en tenim molts bons exemples. La Festa de la Mare de Déu conforma un dels corpus de danses i músiques tradicionals més importants del nostre territori, però no sols és música de dolçaina i tabal la que es pot escoltar durant aquests dies, acompanyant la imatge amb les seues melodies i tancant les diferents processons tenim a la nostra quasi bicentenària Banda de Música, la qual està lligada íntimament a les festes d’Algemesí des del seu naixement allà per l’any 1837, quan trobem els primers documents que acrediten que els músics algemesinencs participaven en les festes.
Però, com ja sabeu, la participació de la Banda a les festes patronals no es limita a les processons, el concert de la Nit del Retorn s’ha convertit en els últims anys en tot un esdeveniment, el públic espera amb expectació les sorpreses que la Banda ens oferirà en una de les nits més emocionants de l’any. 
 
El cor
 
La Schola Cantorum d'Algemesí acompanya el cant vespres i el Dia de la Missa de la Mare de Déu des de 1971, quan Diego Ramón Lluch va començar a treballar a la parròquia de Sant Jaume i va començar aquest moviment coral. Des d'aquesta data, Schola acompanya les celebracions més solemnes de l'any litúrgic a la Basílica de Sant Jaume d'Algemesí i s'ha convertit en una referència en el món coral valencià. El mateix Diego Ramón va compondre la majoria de les peces que es canten avui a la cançó de Vespres, el 7 de setembre a la tarda, un dels moments més íntims de la festa.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31